Картофена крем-супа
Добавено от
todorova.nina
Видяна: 5320
Продукти
4 картофа 1 морков 200 мл. вода 300 мл. прясно мляко 20 гр. краве масло 4 филии хляб дафинов лист сол
Начин на приготвяне
Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Заедно с моркова ги сварете в подсолена вода, към която сте добавили дафиновия лист. През това време си пригответе крутоните: нарежете филииките хляб на малки кубчета и ги запечете в намазнена тавичка за около 10-ина мин. Бъркайте ги през около 5 мин, за да се запекат равномерно. По желание ги поръсете с шарена сол. Когато зеленчуците се сварят изцедете водата, но не я изхвърляйте. Отстранете дафиновия лист. Пасирайте зеленчуците, добавете маслото и част от водата, която сте изсипали. Добавете млякото и пасирайте, докато сместа стане хомогенна. Овкусете. Сервирайте като поръсите с крутоните.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook