Баница с лапад и сирене
Добавено от
aleksandrina
Видяна: 3329
Продукти
един пакет фини кори за баница 300-400 грама сирене 1 връзка лапад За заливката: 1 кофичка кисело мляко 1,5 чаени чаши зехтин/олио 1 чаена лъжичка червен пипер 4 яйца 1 супена лъжица бакпулвер/сода за хляб
Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата и добавяме към тях киселото мляко, бакпулвера, червения пипер и половин чаша зехтин/олио. Раздробяваме сиренето и нарязваме лапада на ситно. Намазваме избраната тава с малко зехтин, слагаме върху нея две фини кори и посипваме отгоре щипка сирене, лапад, две супени лъжици от заливката и още лъжица зехтин. Продължаваме така, само че с по една кора, докато опаковката свърши. С останалата заливка поливаме баницата и печем във фурната за около 50 минути на 180 градуса. Снимка: Biso @ Wikimedia, споделена по лиценз Creative Commons Attribution 3.0 Unported.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook