Ароматни агнешки ребърца с мента
Добавено от
PetyaTsankova
Видяна: 4189
Продукти
агнешки ребърца 10-12 лукчета 600-700 гр дребни картофки 3 моркова 5-6 скилидки чесън 1 ч.ч.бяло вино или бира 80 мл олио 3-4 стръка прясна мента (или джоджен) 1 с.л.червен пипер 1/2 ч.л. черен пипер 1 с.л. подправка за ребърца сол на вкус
Начин на приготвяне
Ребърцата се овалват добре в сместа от червения пипер,олиото ,черния пипер,сол и подправката.След което се оставят да постоят в хладилника за около час. През това време се обелват лука,морковите и картофите.Главите лукчета и картофите се оставят цели ,а морковите се режат на едри колелца. В тава се объркват зеленчуците с ребърцата ,прибавя се ментата и се налива виното.По желание ,а зависи и от сорта на картофите ,може да се налее и 1/2 ч.ч. вода.Ако е необходимо се посолява още малко. Тавата се покрива с фолио и се слага във фурната да се пече. След около час и половина фолиото се отстранява и тавата се връща обратно ,за да се запече агнешкото до златист загар и да хване хрупкава коричка. Добър апетит!
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook