Зеленчукова разядка
Продукти
- 1 с.л. зехтин
- 0,5 ч.л. черен пипер
- 1 щипка сол
- 2 скилидки чесън
- 2 глави лук
- 2 червени чушки
- 3 моркова
- 1 ч.л. розмарин
- 2 с.л. балсамов оцет
Начин на приготвяне
- Загрейте фурната на 220 ºС. Покрийте с хартия за печене плитка тава.
- Сложете нарязаните моркови, чушки, лук и чесън. Поръсете със сол, пипер и зехтин.
- Покрийте и отгоре с фолио. Печете за около 20 минути.
- Открийте и разбъркайте зеленчуците. Продължете печенето без фолио за още 20 минути, или докато зеленчуците омекнат.
- Оставете ги малко да се охладят.
- Прехвърлете всичко в кухненски робот и сложете оцета и розмарина. Направете всичко на пюре. По желание сервирайте с пресни листа розмарин и с крекери.
Рулца от тиквички
Тиквичките се нарязват по дължина на тънки резени. Запичат се ги на грил тиган или скара. Посоляват с...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook