Зеленчукова разядка

Продукти

  • 1 с.л. зехтин
  • 0,5 ч.л. черен пипер
  • 1 щипка сол
  • 2 скилидки чесън
  • 2 глави лук
  • 2 червени чушки
  • 3 моркова
  • 1 ч.л. розмарин
  • 2 с.л. балсамов оцет

Начин на приготвяне

  1. Загрейте фурната на 220 ºС. Покрийте с хартия за печене плитка тава. 
  2. Сложете нарязаните моркови, чушки, лук и чесън. Поръсете със сол, пипер и зехтин. 
  3. Покрийте и отгоре с фолио. Печете за около 20 минути. 
  4. Открийте и разбъркайте зеленчуците. Продължете печенето без фолио за още 20 минути, или докато зеленчуците омекнат. 
  5. Оставете ги малко да се охладят. 
  6. Прехвърлете всичко в кухненски робот и сложете оцета и розмарина. Направете всичко на пюре. По желание сервирайте с пресни листа розмарин и с крекери.