Продукти
-
1
с.л.
зехтин
-
0,5
ч.л.
черен пипер
-
1
щипка
сол
-
2
скилидки
чесън
-
2
глави
лук
-
2
червени чушки
-
3
моркова
-
1
ч.л.
розмарин
-
2
с.л.
балсамов оцет
Начин на приготвяне
- Загрейте фурната на 220 ºС. Покрийте с хартия за печене плитка тава.
- Сложете нарязаните моркови, чушки, лук и чесън. Поръсете със сол, пипер и зехтин.
- Покрийте и отгоре с фолио. Печете за около 20 минути.
- Открийте и разбъркайте зеленчуците. Продължете печенето без фолио за още 20 минути, или докато зеленчуците омекнат.
- Оставете ги малко да се охладят.
- Прехвърлете всичко в кухненски робот и сложете оцета и розмарина. Направете всичко на пюре. По желание сервирайте с пресни листа розмарин и с крекери.