Запечено картофено пюре
Продукти
- сол на вкус
- 5 картофа
- 20 г пармезан
- 1 с.л. краве масло + 25 г разтопено масло, за заливка
- 1 к.ч. прясно мляко
Начин на приготвяне
- Почистваме, измиваме и нарязваме картофите на парчета. Сваряваме ги в посолена вода, след което ги отцеждаме.
- Намачкваме картофите с ръчна преса и към тях прибавяме затоплените масло и мляко.
- Разбъркваме добре и посоляваме на вкус.
- Поставяме в подходящ съд за печене и заливаме с разтопеното масло. Печем в умерена фурна (180-200 градуса) около 15-20 минути.
- Поръсваме с настъргания пармезан, по желание гарнираме с малко пресен магданоз и сервираме.
Телешка кaмпаньола
Сваряваме талиатели в подсолена вода.За доматения сос обелваме доматите и ги нарязваме на малки кубче...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook