Close search

Запечен фенел

5.0
от общо 127 гласа
Време: 25 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2
Сервирай с 4 Бяло вино

Запечен фенел photo-credit Запечен фенел

Продукти

Начин на приготвяне

1. Отряваме върховете на фенела, нарязваме ги на четвъртинки по дължина като внимаваме да не се разпаднат.

2. Разтопяваме маслото в голям тиган и запържваме леко на средно-висока температура, добавяме и копър, готвим около 2 минути. Поръсваме сол и захар докато леко се карамелизира.

3. Добавяме узо, бульона и водата.  Оставяме течността да изври и намаляваме на ниска температура за още около 10 мин.

4. Сервираме поръсено с лимонов сок. Подходящо е за гарнитура на червени и бели меса.

Още от : предястия

1 Коментар

  1. Small
    toca si esarfa absolvire

    It really is perfect time to make several plans for the future and it is time to be happy. I’ve read this post and if I could I desire to recommend you few useful points or advice. Maybe you can publish next articles referring to this post. I want to read more things about it! toca si esarfa absolvire

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност