Ягодов чийзкейк
Продукти
- 425 г сирене "маскарпоне"
- 200 г сирене "рикота"
- 200 г бисквити
- 80 г масло
- 5 яйца
- 200 г захар
- За гарниране:
- 10 с.л. захарен сироп
- 200 г ягоди
Начин на приготвяне
- За блата: разтопяваме масло, към което добавяме натрошените в блендер бисквити. Размесваме добре и сипваме във форма върху хартия за печене. Поставяме в хладилник за около час, да се изстуди.
- За крема: с миксер разбиваме сирената, добавяме яйцата и захарта. Разбъркваме до хомогенна смес.
- Изсипваме получения крем върху блата и запичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 15 минути.
- За гарниране: Почистваме, измиваме и нарязваме ягодите. Поставяме ги в купа и ги разбъркваме заедно със захарния сироп.
- Върху вече изпечения блат, изсипваме плодовете. Поставяме в хладилник да се изстуди добре за около час.
- Сервираме.
Конфитюр от боровинки
Почистваме и измиваме боровинките. Слагаме ги да се варят с водата и захарта. След като сиропа се сгъ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook