Вита баница
Продукти
- 40 г краве масло и отделно малко - за намазване и за плънката
- 1 с.л. оцет
- 1 с.л. кисело мляко
- 0,5 ч.л. сол
- 1 щипка сода
- 20 г мая
- 250 мл. вода хладка
- 500 г брашно
- за плънката:
- 4 яйца
- 400 г сирене
Начин на приготвяне
- Размиваме маята във водата. Правим кладенче в пресятото брашно, изсипваме маята, разтворена в оцета, добавяме содата, киселото мляко, солта и маслото.
- Замесваме хомогенно тесто и го разделяме на 5 топки. Покриваме ги с кърпа, и ги оставяме да си починат за 30 минути.
- Приготвяме плънката като смесваме всички продукти за нея.
- Всяка топка разточваме на възможно най-тънка кора. Отгоре разпределяме от плънката и няколко бучки масло. И така с всички кори.
- Така приготвената кора, навиваме на руло и нареждаме в намаслена тава. Около нея подреждаме останалите. Завитата баница трябва да си почине за още 15-20 минути.
- Преди да я сложим да се пече, намазваме домашната вита баничка с малко мазнина.
- Печем в предварително загряна фурна, на 200 градуса.
- След като изпечем баницата, я намазваме с малко масло и я покриваме с кърпа, за да се запари леко.
Късмети за баница:
* За детски плач се приготви и да не мигваш до зори! *
* Да скиташ много си обречен, пада ти се път далечен! *
* Кажи, че не е късмет! Много здраве и все за теб! *
* Тази година ще е добра и ще си купиш и кола. *
* Ще се сбъдне и твоята мания - ще си душа на цялата компания. *
* Не се шегувам - ти печелиш: късмета скоро ще намериш! *
* Да си късметлия ти е патент - таз година ти се пада нов апартамент! *
* Ще завилнее душата, любов ще подкоси краката! *
* През Новата Година всичко ще върви по ноти и ще имаш много ти банкноти! *
* Приятели ще имаш много, купонът ще тече отново! *
* От късмета си не бягай, за нова работа се стягай! *
* А на теб за награда - "шест" от Тотото се пада! *
* Утешителна награда: учението на теб се пада. *
* Нека през Новата Година много щастие за теб да има! *
* Годината се вижда вече - ще стигнеш в нея надалече! *
* Пада ти се ненадейно много щастие семейно! *
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook