Close search

Турско кафе на джезве

3.3
от общо 133 гласа
Време: 15 мин.
Ниво: лесно
Порции: 1

Турско кафе на джезве photo-credit Ароматно турско кафе на джезве

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Слагаме кафето в джезвето, добавяме водата и захарта. 
  2. Поставяме на котлона, като внимателно следим кафето за момента на завиране.
  3. В момента на повдигането на пяната отдръпваме за малко от котлона и отново го връщаме, докато пяната се надигне втори път.
  4. Сваляме кафето от котлона и го наливаме бавно в чашата.
Още от : напитки

2 Коментара

  1. Small
    156

    Турците слагат и подправки към кафето - освен кардамон и стрит карамфил има и нещо друго, но никой не иска да ми каже.

  2. Small 76144dede55410527332275ae451ae1a2329dc6b83ea4bc5f2d665dd22caa65e
    Master Chef

    Към кафето можете да добавите и щипка кардамон. Така става типично арабско кафе.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност