Тортелини с гъбен сос
Продукти
- 1 ч.ч. вода
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 2 скилидки чесън накълцани на ситно
- 300 г гъби нарязана на едро
- 2 с.л. зехтин
- 2 ч.ч. тортелини със спанак
- 2 стръка пресен магданоз
- 20 г сирене "пармезан"
- 1 с.л. масло
Начин на приготвяне
- Сваряваме тортелините според инструкциите на опаковката, до полуготовност и ги отцеждаме.
- Междувременно запържваме гъбите заедно с чесъна, в зехтина, до омекване, за около 5-7 минути.
- Добавяме водата и овкусяваме със сол и черен пипер.
- Оставяме сосът да къкри, докато се изпари половината течност. Добавяме тортелините, пармезана и маслото, и разбъркваме.
- Сервираме ястието горещо, поръсено със ситно накълцан магданоз.
Талиатели "Карбонара"
Слагаме талиателите да врят в подходяща тенджера, така че целите да бъдат покрити с вода. Във водата ...
Спагети "Карбонара"
Слагаме спагетите да врят в подходяща тенджера, така че целите да бъдат покрити с вода. Във водата сл...
1 Коментар