Тиганички
Начин на приготвяне
- В дълбок съд разбиваме яйцето, добавяме по малко от брашното, слагаме солта, млякото и содата. Добавяме водата и разбъркваме всичко, до получаване на хомогенна смес.
- Получава се не много гъста каша.
- В дълбок тиган с височина поне 8 см., сипваме олио до средата и като се сгорещи, с голяма супена лъжица или черпак гребваме от сместа и изсипваме в олиото.
- Докато се пържат, те се обръщат сами.
- Сервираме горещи, по желание поръсени с пудра захар.
Точена баница
От продуктите за корите замесваме тесто, което разделяме на 8 топки. Оставяме да втасва около 40 мину...
Коктейл от пъпеш
Почистваме пъпеша от семките, нарязваме го на кубчета и го пюрираме в кухненски робот. Прибавяме заха...
3 Коментара
бърза лесна и чудесна закуска