Тиганички

Продукти

  • 1 ч.ч. вода
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. кисело мляко
  • 3 г сода
  • 2 ч.ч. брашно
  • 2 яйца

Начин на приготвяне

  1. В дълбок съд разбиваме яйцето, добавяме по малко от брашното, слагаме солта, млякото и содата. Добавяме водата и разбъркваме всичко, до получаване на хомогенна смес.
  2. Получава се не много гъста каша.
  3. В дълбок тиган с височина поне 8 см., сипваме олио до средата и като се сгорещи, с голяма супена лъжица или черпак гребваме от сместа и изсипваме в олиото.
  4. Докато се пържат, те се обръщат сами. 
  5. Сервираме горещи, по желание поръсени с пудра захар.