Тесто за пица
Начин на приготвяне
- Разтваряме маята в топла вода.
- Добавяме захарта и солта.
- Пресяваме брашното и замесваме тесто.
- Накрая добавяме олиото и още един път омесваме тестото.
- След като омесим и втори път тестото, го оставяме на топло място да увеличи два пъти обема си.
Черни спагети със скариди
В тиган загряваме половината от зехтина и запържваме скаридите с една скилидка чесън. Заливаме с бяло...
Пица "Капричоза"
От готовото тесто* разточваме блат за пица, с големина според вкуса ни. След това слагаме доматения с...
2 Коментара
Здравейте,
Може да ползвате прясна мая, да. Количеството ще е колкото топче, с големина на грахово зърно.
Също така може и да не ползвате мая изобщо. Тогава продуктите и начинът на приготвяне ще са:
- 1 кг. брашно за пица
- 3 яйца
- 35 г зехтин
- 400 мл вода
- 40 г сол
Пресяваме брашното. Добавяме яйцата, зехтина и водата. Омесваме внимателно, като по време на месеното постепенно добавяме солта. Оставяме на студено 12 ч.
Поздрави,
Нина
Вместо суха мая, може ли да се използва прясна и ако да, то тогава колко?