Телешко филе "Оскар"
Ниво: лесно
Порции: 4
Продукти
Начин на приготвяне
1. Разтопяваме маслото на бавен огън, кипваме вода и нарязваме аспержите на еднакви парчета. Добавяме ги във врящата подсолена вода за 3 мин.
2. Изваждаме аспержите и ги потапяме в купа с лед и студена вода. Така запазват зеления си цвят.
3. Почистваме филето от ципите и го нарязваме на порции по 250 г.
4. Сотираме скаридите с пресования чесън, коняка, сол и пипер.
5. За соса: разбиваме жълтъците и добавяме постепенно разтопеното масло. Бъркаме докато не получим консистенция като майонеза, добавяме оцет и сол.
6. Слагаме зехтина в сгорещен тиган и запечатваме месото по 4-5 минути от всяка страна. Когато е готово, добавяме аспержите, сол и пипер. Оставяме за около 5 минути месото да се отпусне.
7. Сервираме със скаридите и соса.
1 Коментар
доставка на колбаси https://www.supermag.bg/food_products/kolbasi