Продукти
-
пипер
-
сол
-
1
скилидка
чесън
-
10
мл
оцет
-
10
мл
зехтин
-
20
мл
коняк
-
8
скариди
-
200
г
масло
-
2
яйца
-
16
бр.
аспержи
-
1
кг
телешко филе
Начин на приготвяне
1. Разтопяваме маслото на бавен огън, кипваме вода и нарязваме аспержите на еднакви парчета. Добавяме ги във врящата подсолена вода за 3 мин.
2. Изваждаме аспержите и ги потапяме в купа с лед и студена вода. Така запазват зеления си цвят.
3. Почистваме филето от ципите и го нарязваме на порции по 250 г.
4. Сотираме скаридите с пресования чесън, коняка, сол и пипер.
5. За соса: разбиваме жълтъците и добавяме постепенно разтопеното масло. Бъркаме докато не получим консистенция като майонеза, добавяме оцет и сол.
6. Слагаме зехтина в сгорещен тиган и запечатваме месото по 4-5 минути от всяка страна. Когато е готово, добавяме аспержите, сол и пипер. Оставяме за около 5 минути месото да се отпусне.
7. Сервираме със скаридите и соса.