Телешки стек със салца
Продукти
- За стека:
- черен пипер
- сол
- 4 телешки стека около 225 гр. всеки
- 1 ч.л. олио за намазване
- За чили салцата:
- 4 чушки пресни, зелени люти
- 4 чушки пресни, червени люти
- 3 домата обелени, с махнати семки и нарязани на малки кубчета
- 2 с.л. кориандър пресен, накълцан
- 1 с.л. винен оцет
- 2 с.л. зехтин
- сол
100 г съдържат:
- 120 калории
- 14 г мазнини
- 11 г протеини
- 15 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- За салцата:
- Загряваме добре скарата.
- Поставяме чушките, като постоянно ги обръщаме, докато се изпекат и хванат коричка. След като изстинат, ги обелваме и разделяме наполовина, за да махнем семките им. След това ги нарязваме на ситно.
- Смесваме чушките, доматите и кориандъра в купа.
- В каничка смесваме оцета и зехтина. Овкусяваме със сол на вкус и изсипваме върху салцата. Разбъркаваме добре, покриваме и оставяме настрани.
- За стека:
- Загряваме оребрен тиган на среден огън и го намазваме с малко олио.
- Овкусяваме стековете със сол и пипер на вкус, и ги оствяме в тигана за 2 - 4 минути от всяка страна (може да използваме скара или барбекю, вместо тиган).
- Сервираме стековете топли, заляти със салцата. По желание, може да гарнираме и с лъжица лютеница "Олинеза".
Миди по френски
Поставяме половината от маслото в голям тиган и го разтопяваме на слаб огън. Добавяме шалота и чесъна...
Тартар от риба тон с лимон, салца от авокадо, селъри и препечен хляб
Нарязваме рибата на кубчета и я овкусяваме със зехт...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook