Продукти
-
За стека:
-
черен пипер
-
сол
-
4
телешки стека
около 225 гр. всеки
-
1
ч.л.
олио
за намазване
-
За чили салцата:
-
4
чушки
пресни, зелени люти
-
4
чушки
пресни, червени люти
-
3
домата
обелени, с махнати семки и нарязани на малки кубчета
-
2
с.л.
кориандър
пресен, накълцан
-
1
с.л.
винен
оцет
-
2
с.л.
зехтин
-
сол
|
Време: 25 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- За салцата:
- Загряваме добре скарата.
- Поставяме чушките, като постоянно ги обръщаме, докато се изпекат и хванат коричка. След като изстинат, ги обелваме и разделяме наполовина, за да махнем семките им. След това ги нарязваме на ситно.
- Смесваме чушките, доматите и кориандъра в купа.
- В каничка смесваме оцета и зехтина. Овкусяваме със сол на вкус и изсипваме върху салцата. Разбъркаваме добре, покриваме и оставяме настрани.
- За стека:
- Загряваме оребрен тиган на среден огън и го намазваме с малко олио.
- Овкусяваме стековете със сол и пипер на вкус, и ги оствяме в тигана за 2 - 4 минути от всяка страна (може да използваме скара или барбекю, вместо тиган).
- Сервираме стековете топли, заляти със салцата. По желание, може да гарнираме и с лъжица лютеница "Олинеза".
|