Телешки стек с лайм
Продукти
- 1 ч.л. мащерка сушена
- 1 ч.л. босилек сушен
- 1 с.л. малинов сироп
- 3 с.л. балсамов оцет
- 100 г червено вино
- 400 г телешко филе
- 3 с.л. зехтин
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 100 г лайм
100 г съдържат:
- 152 калории
- 8 г мазнини
- 19 г протеини
Начин на приготвяне
- Измиваме и подсушаваме месото.
- В купа смесваме всички подправки за марината и разбъркваме.
- Слагаме месото в марината и завиваме с фолио.
- Мариноваме колкото се може по-дълго, най-добре 24 часа. Добре е да го обръщаме често, за да се маринова еднакво от двете страни.
- Изваждаме и изпичаме във фурна (докато месото омекне хубаво).
- Измиваме и нарязваме на много ситно лайма.
- След като извадим месото от фурната го режем на филийки и го поръсваме с лайма.
Картофено пюре с праз лук
Почистваме, измиваме и нарязваме картофите на парчета. Сваряваме ги в посолена вода, след което ги от...
Ябълкови кексчета
Смесваме и разбъркваме всички „сухи“ съставки, след това всички „мокри“ (ябълката е към мокри).Приба...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook