Телешки стек с лайм

Продукти

  • 1 ч.л. мащерка
    сушена
  • 1 ч.л. босилек
    сушен
  • 1 с.л. малинов сироп
  • 3 с.л. балсамов оцет
  • 100 г червено вино
  • 400 г телешко филе
  • 3 с.л. зехтин
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус
  • 100 г лайм

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и подсушаваме месото.
  2. В купа смесваме всички подправки за марината и разбъркваме.
  3. Слагаме месото в марината и завиваме с фолио.
  4. Мариноваме колкото се може по-дълго, най-добре 24 часа. Добре е да го обръщаме често, за да се маринова еднакво от двете страни.
  5. Изваждаме и изпичаме във фурна (докато месото омекне хубаво).
  6. Измиваме и нарязваме на много ситно лайма. 
  7. След като извадим месото от фурната го режем на филийки и го поръсваме с лайма.