Телешка шкембе чорба (Вариант 2)
от общо
126 глас
Време: 60
Ниво: лесно
Порции: 6
Ниво: лесно
Порции: 6
Сервирай с
Ракия
Продукти
- 1 кг телешко шкембе
- сол
- черен пипер
- 1 .с.л. червен пипер
- 3 с.л. краве масло
- 2 яйца
- 1 с.л. оцет
- 2 с.л. брашно
Начин на приготвяне
1. Сваряваме телешкото шкембе, по възможност в тенджера под налягане. Нарязваме го на малки лентички и прецеждаме бульона.
2. Запържваме леко брашното с маслото и червения пипер и започваме да доливаме топлия бульон. Добавяме нарязаното шкембе и сол на вкус и оставяме около 5-6 минути да поври, докато започне да се сгъстява.
3. Сваляме от котлона. Разбиваме 2 яйца с оцет (или лимонов сок по желание) и застройваме супата. Внимаваме да не се пресече, предварително изравняваме температурата на застройката и бульона и тогава я добавяме.
4. По желание сервираме с дресинг от счукан чесън и оцет.
Сьомга с мащерка, сушени домати и чесън
1. Взимаме 4 парчета сьомга и ги измиваме и подсуша...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook