Телешка шкембе чорба (Вариант 2) |
|
Продукти
|
Време: 60
|
Начин на приготвяне1. Сваряваме телешкото шкембе, по възможност в тенджера под налягане. Нарязваме го на малки лентички и прецеждаме бульона. 2. Запържваме леко брашното с маслото и червения пипер и започваме да доливаме топлия бульон. Добавяме нарязаното шкембе и сол на вкус и оставяме около 5-6 минути да поври, докато започне да се сгъстява. 3. Сваляме от котлона. Разбиваме 2 яйца с оцет (или лимонов сок по желание) и застройваме супата. Внимаваме да не се пресече, предварително изравняваме температурата на застройката и бульона и тогава я добавяме. 4. По желание сервираме с дресинг от счукан чесън и оцет. |