Сьомга с портокал
Продукти
- черен пипер
- 2 с.л. масло
- сол
- 1 с.л. брашно
- 500 гр. сьомга охладено филе
- 50 мл. бяло вино
- 1 портокал
- 20 мл. портокалов сок
Начин на приготвяне
- Поръсваме сьомгата със сол и черен пипер на вкус, и брашното. Изтръскваме излишното брашно.
- Обелваме портокала, разделяме парченацата му и го нарязваме.
- Разтопяваме маслото в дълбок тиган с незалепващо покритие. Запържваме парчетата сьомга в маслото за около 4 - 5 минути от двете страни.
- Добавяме бялото вино, парченцата портокал и портокаловият сок.
- Оставяме да поври 5 минути и ястието е готово.
- Сервираме топло, по желание гарнирано с малко ситно нарязан зелен лук.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).
Печени наденици с масло
Загряваме фурната на 180 градуса.Поставяме надениците в огнеупорна тава.Нарязваме маслото на малки па...
Пилешки бутчета с масло
Измиваме бутчетата и ги намасляваме добре с размекнатото масло. Посоляваме ги и добавяме всички подпр...
1 Коментар
много сицилианска рецепта :)