Свинско с ориз
Продукти
- 1 скилидка чесън
- 300 г ориз
- 1 глава лук
- 80 мл зехтин
- 750 мл вода
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 400 г свинско месо
100 г съдържат:
- 310 калории
- 17 г мазнини
- 10 г протеини
- 18 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме месото. Запържваме го в дълбок тиган, докато не стане златисто кафяво на цвят.
- Овкусяваме със сол и черен пипер.
- Добавяме нарязания лук към месото. Пържим, докато лукът не омекне.
- Добавяме ориза. Разбъркваме с дървена лъжица за около минута.
- Изсипваме вряла вода, така че да покрие ориза. Оставяме да се готви на умерен огън, под капак.
- Малко преди оризът да е напълно готов, добавяме чесъна и оставяме за още една минута.
- Оставяме готовото ястие да поизстине за 10 минути и сервираме.
Чеснова супа с крутони
Пасираме чесъна с машинка за почистване и пасиране на чесън. В подходяща тенджера загряваме зехтина, ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook