Свинско месо с лук и къри
Продукти
- 400 г свинско месо за готвене
- 3 червени чушки
- 3 ч. л. къри на прах
- 8 с. л. олио
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 0,5 буркан домати
- 2 стръка магданоз пресен, за декорация
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме лука, чушките и чесъна. Запържваме ги леко в мазнина, добавяме кърито и разбъркваме добре.
- Нарязваме месото и го прибавяме към лука, чушките и чесъна. Прибавяме сол и черен пипер на вкус, разбъркваме.
- Добавяме доматите и малко вода - около 2 чаши.
- Задушаваме под капак.
- Ястието сервираме гарнирано с магданоза.
Пролетен билков коктейл
Заливаме чая от мента с кипяща вода и оставяме 3-4 минути да се запари. Изваждаме торбичките, разбърк...
Палачинки със зелен лук
Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки млякото и брашното, докато получим гъста каша...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook