Свинско месо с лук и къри

Продукти

  • 400 г свинско месо
    за готвене
  • 3 червени чушки
  • 3 ч. л. къри
    на прах
  • 8 с. л. олио
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 0,5 буркан домати
  • 2 стръка магданоз
    пресен, за декорация
  • черен пипер
    на вкус
  • сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме лука, чушките и чесъна. Запържваме ги леко в мазнина, добавяме кърито и разбъркваме добре.
  2. Нарязваме месото и го прибавяме към лука, чушките и чесъна. Прибавяме сол и черен пипер на вкус, разбъркваме.
  3. Добавяме доматите и малко вода - около 2 чаши.
  4. Задушаваме под капак. 
  5. Ястието  сервираме гарнирано с магданоза.