Свинско контра филе
Продукти
- чубрица на вкус
- черен пипер на вкус
- червен пипер на вкус
- сол на вкус
- 80 мл зехтин
- 1 ч.ч. червено вино
- 5 с.л. соев сос
- 2 с.л. горчица
- 3 с.л. мед захаросан
- 1,5 кг свинско месо контра филе
- мащерка на вкус
- розмарин на вкус
- естрагон на вкус
100 г съдържат:
- 198 калории
- 13 г мазнини
- 20 г протеини
Начин на приготвяне
- Осоляваме филето.
- В купичка смесваме всички подправки на вкус и по-голямата част от зехтина.
- С четка намазваме добре контра филето.
- Оставяме го да престои така в покрита намаслена тава за около 2 часа.
- След това смесваме останалия зехтин, меда, горчицата, виното и соевия сос. Разбъркваме добре.
- Внимателно и равномерно поливаме месото, покриваме го с фолио и го слагаме да се пече за 2 часа в умерено загряна фурна.
- Поднасяме свинското контра филе на порции, поляти със соса от тавата и пожелание, с гарнитура от задушени зеленчуци.
Туршия от лукчета
Обелваме и сваряваме леко лукчетата в посолена вода.Прецеждаме ги и ги слагаме в буркани.Между тях сл...
Лазаня с пресни домати
Задушаваме настърганите морков и лук в зехтина с малко вода. Добавяме подправките и каймата. Задушава...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook