Свински ребра с медено-чеснов сос
Продукти
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 50 мл бяло вино
- 50 мл вода
- 2 с.л. соев сос
- 1 глава чесън
- 1 ч.л. червен пипер
- 50 мл мед
- 500 г свински ребра
100 г съдържат:
- 400 калории
- 20 г мазнини
- 30 г протеини
- 2 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме чесъна.
- В купичка разбъркваме меда, пипера, соевият сос, виното, водата, солта и чесъна. Заливаме месото и го оставяме около 40 минути да се маринова.
- След 40 минути изваждаме месото от маринатата и го подсушаваме с кухненско руло.
- В нагорещен тиган сипваме малко олио и запържваме месото почти до готовност.
- Поставяме го в огнеупорна форма.
- Чесънът се запържва в същия тиган.
- Добавяме маринатата от месото и разбърквайки го готвим, докато не почне да се сгъстява.
- Готовият сос изливаме върху месото и поставяме формата в гореща фурна за около 10 минути.
- Свинските ребра с медено-чеснов сос поднасяме с пържени картофки или салата според сезона.
Коктейл с пъпеш
Разбиваме пъпеша в блендер. Изсипваме го в чаша и прибавяме водката.Разбиваме кубчетата лед на сняг и...
Лека плодова торта
За блата: разбиваме жълтъците със захарта до побеляване. Добавяме брашното (сместа става много твърда...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook