Продукти
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
50
мл
бяло вино
-
50
мл
вода
-
2
с.л.
соев сос
-
1
глава
чесън
-
1
ч.л.
червен пипер
-
50
мл
мед
-
500
г
свински ребра
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме чесъна.
- В купичка разбъркваме меда, пипера, соевият сос, виното, водата, солта и чесъна. Заливаме месото и го оставяме около 40 минути да се маринова.
- След 40 минути изваждаме месото от маринатата и го подсушаваме с кухненско руло.
- В нагорещен тиган сипваме малко олио и запържваме месото почти до готовност.
- Поставяме го в огнеупорна форма.
- Чесънът се запържва в същия тиган.
- Добавяме маринатата от месото и разбърквайки го готвим, докато не почне да се сгъстява.
- Готовият сос изливаме върху месото и поставяме формата в гореща фурна за около 10 минути.
- Свинските ребра с медено-чеснов сос поднасяме с пържени картофки или салата според сезона.