Свински гърди с кисело зеле
Продукти
- 1 кисела зелка средно голяма
- 2 с.л. олио
- 800 г свински гърди
- за марината:
- 0,5 ч.ч балсамов оцет
- 1 ч.л. лимонов сок
- 1 ч.ч. бяло вино
- 8 с.л. соев сос
- 1 ч.л. черен пипер
- 0,5 ч.л. сол
Начин на приготвяне
- Смесваме всички продукти за маринатата и ги кипваме на котлон.
- С така приготвената марината заливаме месото и го оставяме да престой 4 часа.
- Нарязваме зелето, добавяме му 2 сл.л олио и го разбъркваме добре.
- В тавичка разстламе зелето и върху него слагаме изцедените от марината свински гърди.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 2 часа и 20 минути.
Банска капама
Нарязваме и накисваме зелето в малко вода да се обезсоли леко. Изтискваме го внимателно. Запържваме ...
Домашни меденки
За основата: От всички продукти замесваме тесто, което правим на малки топчета леко "притиснати" от е...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook