Продукти
-
1
кисела зелка
средно голяма
-
2
с.л.
олио
-
800
г
свински гърди
- за марината:
-
0,5
ч.ч
балсамов оцет
-
1
ч.л.
лимонов сок
-
1
ч.ч.
бяло вино
-
8
с.л.
соев сос
-
1
ч.л.
черен пипер
-
0,5
ч.л.
сол
Начин на приготвяне
- Смесваме всички продукти за маринатата и ги кипваме на котлон.
- С така приготвената марината заливаме месото и го оставяме да престой 4 часа.
- Нарязваме зелето, добавяме му 2 сл.л олио и го разбъркваме добре.
- В тавичка разстламе зелето и върху него слагаме изцедените от марината свински гърди.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 2 часа и 20 минути.