Свински джолан с кисело зеле и Петрохан
от общо
126 глас
Време: 60
Ниво: лесно
Порции: 4
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с
Червено вино
Продукти
- 1 кисела зелка
- 1 сушена чушка
- 1 стрък праз лук
- 1 кг свински джолан
- дафинов лист
- пушен червен пипер
- олио
- зърна черен пипер
- 1 к.ч. зелев сок
- 1 парче салам "петрохан"
Начин на приготвяне
1. Сваряваме свинския джолан, който сме нарязали на едри парчета, заедно с дафинов лист и малко сол. Варим около 15-20 мин.
2. В тавичка с капак нарязваме киселото зеле, овкусяваме с червения пипер, зърна черен пипер и добавяме нарязания праз на кръгчета и нарязания салам "Петрохан".
3. Добавяме свинския джолан, нарязаната на парчета сушена червена чушка, олио и разбъркваме добре. Добавяме и една кафена чаша зелев сок.
4. Запичаме с капак във фурната за около 40 мин. на 200 градуса, махаме капака и оставяме водата да се изпари и ястието да се запече за още около 10 мин.
Пилешки хапки с пармезан на фурна
1. Нарязваме пилешките филета на жулиени. Правим см...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook