Свински джолан с кисело зеле и Петрохан

Продукти

  • 1 кисела зелка
  • 1 сушена чушка
  • 1 стрък праз лук
  • 1 кг свински джолан
  • дафинов лист
  • пушен червен пипер
  • олио
  • зърна черен пипер
  • 1 к.ч. зелев сок
  • 1 парче салам "петрохан"

Време: 60
Ниво: лесно

Large svinski dzholan s kiselo zele

Начин на приготвяне

1. Сваряваме свинския джолан, който сме нарязали на едри парчета, заедно с дафинов лист и малко сол. Варим около 15-20 мин.

2. В тавичка с капак нарязваме киселото зеле, овкусяваме с червения пипер, зърна черен пипер и добавяме нарязания праз на кръгчета и нарязания салам "Петрохан".

3. Добавяме свинския джолан, нарязаната на парчета сушена червена чушка, олио и разбъркваме добре. Добавяме и една кафена чаша зелев сок.

4. Запичаме с капак във фурната за около 40 мин. на 200 градуса, махаме капака и оставяме водата да се изпари и ястието да се запече за още около 10 мин.