Спагети с кюфтенца
Продукти
- 1 глава лук
- 1 с.л. лютеница
- 1 скилидка чесън
- 400 г спагети
- 3 стръка магданоз
- 1 ч.л. чубрица
- 1 ч.л. кимион
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 1 филийка хляб , сух
- 1 яйце
- 1 глава лук за кюфтенцата, ситно нарязан
- 3 скилидки чесън за кюфтенцата, ситно нарязан
- 500 г кайма или мляно месо
- 1 с.л. брашно
- 5 г босилек , пресен
- 5 г мащерка , прясна
Начин на приготвяне
- Омесваме каймата, като я смесим с яйцето, ситно нарязаните лук и чесън, трохи сух хляб и подправки. И я оставяме настрана да поеме аромата.
- Сваряваме спагетите и запазваме литър и половина от бульона.
- Накълцваме пресните подправки и ги поставяме на дъното на дълбока купа.
- В друга дълбока тенджера запържваме лук до златисто. Добавяме чесъна, но само за минута и сипваме бульона от спагетите.
- Когато бульонът заври започваме да оформяме кюфтета и да ги пускаме във врящата вода. Най-лесно се оформят с намазнена лъжица за сладолед.
- След като кюфтетата са готови ги изваждаме от течността и ги прибавяме в купата с пресни подправки.
- В същият бульон добавяме доматеното пюре, (малко сода и захар) и след като кипне добавяме малко размито във вода брашно, за да се сгъсти и изсипваме при кюфтетата.
- Сервираме спагетите поляти със соса.
Спагети с тиквички
Загряваме зехтина в голям тиган (който може да побере цялото количество спагети). Добавяме чесъна и г...
1 Коментар
каймата е добре да е телешка, иначе става тежко :)