Спагети с черни и бели миди
Продукти
- 0,5 кг. скариди измити и почистени
- 1,5 ч.ч. бяло вино
- 2 домата
- 1 пак. спагети
- 20 г зехтин
- 250 г бели миди измити
- 250 г черни миди измити
- 100 г калмари измити и почистени
- 1 с.л. морска сол
- 1 с.л. черен пипер прясно смлян
Начин на приготвяне
- Сваряваме спагетите според указанията на опаковката, след което ги отцеждаме.
- Междувременно загряваме тенджера със зехтина на средна температура. Почистваме и нарязваме доматите. Слагаме ги за минута в зехтина. Добавяме виното, скаридите, калмарите и мидите. Оставяме, докато заврат, след това намаляваме температурата, захлупваме и оставяме да къкри, докато скаридите порозовеят, а мидите се отворят (около 8 минути).
- Добавяме сместа към спагетите. Прибавяме солта и пипера. Разбъркваме много внимателно, изсипваме в подходящ съд и сервираме веднага.
- По желание, преди сервиране може да ги поръсим с малко пресен магданоз или босилек.
Миди с бяло вино
Поставяме половината от маслото в голям тиган и го разтопяваме на слаб огън. Отстраняваме всички счуп...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook