Продукти
-
0,5
кг.
скариди
измити и почистени
-
1,5
ч.ч.
бяло вино
-
2
домата
-
1
пак.
спагети
-
20
г
зехтин
-
250
г
бели миди
измити
-
250
г
черни миди
измити
-
100
г
калмари
измити и почистени
-
1
с.л.
морска сол
-
1
с.л.
черен пипер
прясно смлян
Начин на приготвяне
- Сваряваме спагетите според указанията на опаковката, след което ги отцеждаме.
- Междувременно загряваме тенджера със зехтина на средна температура. Почистваме и нарязваме доматите. Слагаме ги за минута в зехтина. Добавяме виното, скаридите, калмарите и мидите. Оставяме, докато заврат, след това намаляваме температурата, захлупваме и оставяме да къкри, докато скаридите порозовеят, а мидите се отворят (около 8 минути).
- Добавяме сместа към спагетите. Прибавяме солта и пипера. Разбъркваме много внимателно, изсипваме в подходящ съд и сервираме веднага.
- По желание, преди сервиране може да ги поръсим с малко пресен магданоз или босилек.