Close search

Спагети "Карбонара"

3.6
от общо 166 гласа
Време: 25 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с 4 7bd7e5bf57f4f4556e3ae34edc2c5fc306282f743d7d3bd490f1d01c61798b3f Бяло вино

Спагети "Карбонара" photo-credit Вкусните спагети "Карбонара" са едни от най-известните спагети извън Италия

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Слагаме спагетите да врят в подходяща тенджера, така че целите да бъдат покрити с вода. Във водата слагаме 1 ч.л. сол и 1 с.л. зехтин. 
  2. Нарязваме бекона на малки парченца и го запържваме в останалия зехтин заедно с нарязания на ситно чесън, докато започне да се свива.  
  3. Прибавяме заквасената сметана и след като заври намаляваме на слаб огън, задушаваме още няколко минути, докато сметаната започне да променя цвета си от бял на леко жълт. 
  4. След това добавяме жълтъците. 
  5. Готвим още 2-3 минути, за да може жълтъка да коагулира. След това добавяме малко черен пипер на вкус.
  6. Сварените спагети разбъркваме със соса, поръсваме с малко пармезан и сервираме горещи.
Още от : паста

4 Коментара

  1. Small 76144dede55410527332275ae451ae1a2329dc6b83ea4bc5f2d665dd22caa65e
    Kulinaria.bg

    Сметаната е течна готварска сметана

  2. Small
    Геновева

    Сметаната заквасена ли е?

  3. Small
    Шеф готвач

    Рецепта в листата, на която липсва описан основният продукт и количеството на спагетите!
    Глупости.

  4. Small
    Анонимен

    По сухи са и от Сахара, трябва да имат повече сос за да са добре.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност