Сладкиш "Mille-feuille"
Продукти
- 15 г пудра захар
- 15 г масло
- 500 г бутер тесто
- за крема:
- 2 яйца
- 80 г пудра захар
- 40 г брашно
- 300 мл. прясно мляко
- 2 с.л. ром
Начин на приготвяне
- Намасляваме тавичка и разстиламе хубаво тестото. Намазваме го с маслото и го оставяме за 10 минути да престой. Намокряме леко тестото с вода, поръсваме с пудрата захар, "надупчваме" с вилица и го слагаме да се пече на 200 градуса, за около 15-20 минути.
- За крема: В купа разбиваме яйцата със захарта, добавяме брашното и млякото. Слагаме сместа на котлон да кипне, като разбъркваме непрекъснато. Варим още 15 минути на слаб огън, като отново разбъркваме непрекъснато. Прибавяме рома, разбъркваме леко и оставяме да изстине.
- Разделяме изпеченото тесто на 3 равни ленти, като между всяка от тях намазваме с обилно количество от крема. И така докато покрием всички. Накрая завършваме с кора.
- Последната кора поръсваме с пудра захар. Нарязваме сладкиша на 6 равни части с остър нож.
- Сервираме на порции, изстуден.
Сладкиш с моркови
В голяма купа смесваме брашното с бакпулвера, захарта, канелата, содата и солта. Разбъркваме ги добре...
Соленки
Разстиламе бутер тестото и го намазваме с яйце. Поръсваме го с настъргания кашкавал.Нарязваме го на д...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook