Сладкиш "Mille-feuille"

Продукти

  • 15 г пудра захар
  • 15 г масло
  • 500 г бутер тесто
  • за крема:
  • 2 яйца
  • 80 г пудра захар
  • 40 г брашно
  • 300 мл. прясно мляко
  • 2 с.л. ром

Време: 40 мин.
Ниво: средно

Large sladkish mille feuille

Начин на приготвяне

  1. Намасляваме тавичка и разстиламе хубаво тестото. Намазваме го с маслото и го оставяме за 10 минути да престой. Намокряме леко тестото с вода, поръсваме с пудрата захар, "надупчваме" с вилица и го слагаме да се пече на 200 градуса, за около 15-20 минути.
  2. За крема: В купа разбиваме яйцата със захарта, добавяме брашното и млякото. Слагаме сместа на котлон да кипне, като разбъркваме непрекъснато. Варим още 15 минути на слаб огън, като отново разбъркваме непрекъснато. Прибавяме рома, разбъркваме леко и оставяме да изстине.
  3. Разделяме изпеченото тесто на 3 равни ленти, като между всяка от тях намазваме с обилно количество от крема. И така докато покрием всички. Накрая завършваме с кора. 
  4. Последната кора поръсваме с пудра захар. Нарязваме сладкиша на 6 равни части с остър нож. 
  5. Сервираме на порции, изстуден.