Шоколадови целувки с крем от маскарпоне и малини
Продукти
- 5 белтъка
- 250 г пудра захар
- 100 г натурален шоколад , разтопен на водна баня
- за гарниране:
- 100 г малини
- за крема:
- 150 г пудра захар
- 250 г маскарпоне
Начин на приготвяне
- Разбийте белтъците на сняг, докато образуват връхчета.
- Постепенно започнете да добавяте захарта, като продължавате да биете. Щом белтъчният сняг се сгъсти добре, добавете разтопения и леко охладен шоколад.
- Разбъркайте внимателно с дървена лъжица, за да не спадне обемът на сместа.
- Оформете целувки върху леко намазнена хартия за печене с шприц или малка лъжичка и ги изпечете (изсушете) на много слаба фурна.
- За крема: в купа смесете и разбъркатие добре (до хомогенна смес) маскарпонето с пудрата захар.
- От полученият крем се поставете върху всяка целуква. Гарнирайте с малините и сервирайте.
Бутер банички с гауда и чери домати
Разточваме тестото съвесм леко и го разрязваме на п...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook