Продукти
-
5
белтъка
-
250
г
пудра захар
-
100
г
натурален шоколад
, разтопен на водна баня
- за гарниране:
-
100
г
малини
- за крема:
-
150
г
пудра захар
-
250
г
маскарпоне
Начин на приготвяне
- Разбийте белтъците на сняг, докато образуват връхчета.
- Постепенно започнете да добавяте захарта, като продължавате да биете. Щом белтъчният сняг се сгъсти добре, добавете разтопения и леко охладен шоколад.
- Разбъркайте внимателно с дървена лъжица, за да не спадне обемът на сместа.
- Оформете целувки върху леко намазнена хартия за печене с шприц или малка лъжичка и ги изпечете (изсушете) на много слаба фурна.
- За крема: в купа смесете и разбъркатие добре (до хомогенна смес) маскарпонето с пудрата захар.
- От полученият крем се поставете върху всяка целуква. Гарнирайте с малините и сервирайте.