Шоколадови мъфини с белтъчен крем
Продукти
- 250 г брашно
- 150 г пудра захар
- 80 г какао
- 1 бакпулвер
- 150 г шоколад на парченца
- 3 яйца
- 125 г масло разтопено
- 300 мл мляко
- за крема:
- 4 белтъка
- 6 с.л. пудра захар
- 1 капка лимонов сок , прясно изцеден
Начин на приготвяне
- В купа смесваме сухите продукти.
- Разбиваме яйцата, добавяме маслото и накрая млякото.
- Към сухите продукти добавяме течните и с дървена бъркалка разбъркваме хубаво за да се смесят.
- Сместа изсипваме във формички за мъфини, и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 20-25 минути.
- За крема: в купа разбиваме на сняг яйцата заедно с лимоновия сок. Добавяме пурата захар и разбиваме до хомогенна смес.
- Готовия крем пълним в пош и шприцоваме върху мъфините, след като са поизстинали (около 10 минути).
Печена царевица с масло и зелен лук
Измиваме и отстраняваме царевицата от кочана й, и я...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook