Шоколадови мъфини с белтъчен крем
|
Продукти
-
250
г
брашно
-
150
г
пудра захар
-
80
г
какао
-
1
бакпулвер
-
150
г
шоколад
на парченца
-
3
яйца
-
125
г
масло
разтопено
-
300
мл
мляко
-
за крема:
-
4
белтъка
-
6
с.л.
пудра захар
-
1
капка
лимонов сок
, прясно изцеден
|
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- В купа смесваме сухите продукти.
- Разбиваме яйцата, добавяме маслото и накрая млякото.
- Към сухите продукти добавяме течните и с дървена бъркалка разбъркваме хубаво за да се смесят.
- Сместа изсипваме във формички за мъфини, и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 20-25 минути.
- За крема: в купа разбиваме на сняг яйцата заедно с лимоновия сок. Добавяме пурата захар и разбиваме до хомогенна смес.
- Готовия крем пълним в пош и шприцоваме върху мъфините, след като са поизстинали (около 10 минути).
|