Шоколадови мъфини с белтъчен крем

Продукти

  • 250 г брашно
  • 150 г пудра захар
  • 80 г какао
  • 1 бакпулвер
  • 150 г шоколад на парченца
  • 3 яйца
  • 125 г масло разтопено
  • 300 мл мляко
  • за крема:
  • 4 белтъка
  • 6 с.л. пудра захар
  • 1 капка лимонов сок , прясно изцеден

Време: 50 мин.
Ниво: лесно

Large shokoladovi mafini s beltachen krem

Начин на приготвяне

  1. В купа смесваме сухите продукти.
  2. Разбиваме яйцата, добавяме маслото и накрая млякото.
  3. Към сухите продукти добавяме течните и с дървена бъркалка разбъркваме хубаво за да се смесят.
  4. Сместа изсипваме във формички за мъфини, и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 20-25 минути. 
  5. За крема: в купа разбиваме на сняг яйцата заедно с лимоновия сок. Добавяме пурата захар и разбиваме до хомогенна смес. 
  6. Готовия крем пълним в пош и шприцоваме върху мъфините, след като са поизстинали (около 10 минути).