Шоколадов кекс с вино
Продукти
- 4 гр. сода бикарбонат (1/4 ч.л.)
- 1 ч.л. бакпулвер
- 60 гр. какао
- 250 мл. червено вино
- 200 гр. брашно
- кората от един портокал, настъргана
- 3 яйца на стайна температура
- 150 гр. захар бяла
- 180 гр. кафява захар
- 125 гр. масло меко
- 2 гр. сол
Начин на приготвяне
- Загряваме фурната на 180 градуса. Намазваме с масло формата или тавичката, в която ще печем кекса, и я поръсваме с какао.
- Смесваме в купа брашното, какаото, содата, бакпулвера и солта.
- Разбиваме маслото с двата вида захар, докато сместа побелее и стане пухкава.
- Добавяме яйцето и портокаловата кора.
- Сухите съставки и виното добавяме на части, като ги редуваме.
- Не трябва да се притесняваме, ако при добавянето на виното, сместа изглежда пресечена. Това е нормално. След като добавим цялото количество брашно, тестото ще изглежда добре.
- Изсипваме сместа в кексовата форма или тавичка, и печем около 35-40 минути или докато клечка, забита в центъра, излезе суха.
- Оставяме кекса 5-10 минути във формата, след което го обръщаме върху метална скара. По желание може да го намажем със сладко по избор (още топъл) и сезонни плодове.
Бананови кексчета с ягоди
Намачкваме бананите с помощта на вилица и ги оставяме настрани.В голяма купа смесваме брашното, бакпу...
Лазаня с тиквички
Приготвяме корите според указанията на опаковката. След това ги поръсваме с малко мазнина, за да не з...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook