Шашлик от свинска плешка (по кавказки)
Продукти
- 50 г сол
- 20 г червен пипер
- 50 мл оцет
- 3 глави лук
- 1 кг свинска плешка
100 г съдържат:
- 292 калории
- 22 г мазнини
- 23 г протеини
Начин на приготвяне
- Нарязваме свинското месо на парчета с големина, подходяща да се нанижат на шиш.
- Почистваме и нарязваме лука на кръгчета с много остър ножа, за да се запаси сока.
- Посоляваме месото. Добавяме пипера и лука. Разбъркваме добре и оставяме да престой така около 2 часа.
- След това добавяме оцета и разбъркваме. Оставяме да престой едно денонощие.
- Нанизваме на шиш и слагаме на жарта.
- По желание, сервираме с печени люти чушки.
* Шашлик от свинска плешка може да опитате в кавказки ресторант „The Friends“.
Табуле
Накисваме булгура във вода за около 2 часа.Измиваме и нарязваме на много ситно магданоза и домата.Сла...
Зелена салата с пиле
Почистваме и накъсваме салатата. Овкусяваме със зехтина, оцет и сол на вкус. Разбъркваме внимателно.Н...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook