Салата с Печен деликатес, авокадо и грейпфрут
Продукти
- 1 лимон сок
- 500 г рукола
- 2 бр. авокадо
- 2 бр. грейпфрути розови
- 220 г печен деликатес „Тандем”
- за дресинга:
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 2 с.л. балсамов оцет
- 3 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
- Печеният деликатес се нарязва на лентички.
- Руколата се накъсва. Авокадото се обелва и нарязва.
- Грейпфрутите се обелват, отстранява се ципата и се нарязват на кубчета.
- Всички продукти се слагат в купа за салата и се овкусяват с лимоновия сок и дресинга.
Съдържание в 100 г Печен деликатес „Тандем”:
Енергийност: 180 ккал
Белтъчини: 17 г
Въглехидрати: 1 г
Мазнини: до 12 г
Коментар от доц. д-р Людмила Иванова, Доцент по Хранене и Диететика, консултант
на "Тандем" по здравословно хранене:
Идеална рецепта за всички, които желаят да бъдат елегантни или да намалят теглото си. Оптимално съдържание на животински белтък от месото, полезни мастни киселини от авокадото, витамини А и С и минерали от руколата и грейпфрута, които едновременно с това ни дават и малко калории, мазнини и натрий.
Още здравословни и вкусни рецепти ще откриете на http://www.tandem.bg/recipes.html
Печено пиле със зеленчуци
Измиваме и подсушаваме пилето. Натриваме го отвътре и отвън със сока от половин лимон, сол, черен и ч...
Крем супа от царевица
В маслото запържваме лука до златисто. Прибавяме бульона и картофите, и оставяме да заври. След като ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook