Ризото с червено цвекло
Продукти
- черен пипер
- сол
- 100 г краве масло
- 1 ч. л. кориандър
- 2 с. л. зехтин
- 100 мл бяло вино
- 300 мл пилешки бульон
- 300 г ориз “арборио”
- 4 скилидки чесън
- 80 г сирене
- 40 г орехи
- 4 стръка мента
- 4 глави червено цвекло
Начин на приготвяне
1. В голям тиган запържваме счукания чесън в зехтина съвсем леко. Добавяме ориза и пържим докато се бланшира и стане стъклен. Добавяме виното.
2. Оставяме да ври на слаб огън и постепенно добавяме бульона, топла вода 500 мл.
3. Почистваме цвеклото и го нарязваме на кубчета. Задушаваме го в малко масло и вода докато омекне. Прибавяме го към ориза. Добавяме подправките и разбъркваме добре. Оризът трябва да е ал денте.
4. Преди да сервираме добавяме счуканите орехи, листенца мента и нарязано на кубчета сирене.
Кифлички със шафран
1. Изсипваме млякото да заври и добавяме стрития на прах шафран и маслото. Оставяме да се охлади.2. В...
Пикантни пилешки шишчета с марината от сушени домати
1. За маринатата - смесеаме зехтин, чесън, розмарин...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook