Продукти
-
черен пипер
-
сол
-
100
г
краве масло
-
1
ч. л.
кориандър
-
2
с. л.
зехтин
-
100
мл
бяло вино
-
300
мл
пилешки бульон
-
300
г
ориз “арборио”
-
4
скилидки
чесън
-
80
г
сирене
-
40
г
орехи
-
4
стръка
мента
-
4
глави
червено цвекло
Начин на приготвяне
1. В голям тиган запържваме счукания чесън в зехтина съвсем леко. Добавяме ориза и пържим докато се бланшира и стане стъклен. Добавяме виното.
2. Оставяме да ври на слаб огън и постепенно добавяме бульона, топла вода 500 мл.
3. Почистваме цвеклото и го нарязваме на кубчета. Задушаваме го в малко масло и вода докато омекне. Прибавяме го към ориза. Добавяме подправките и разбъркваме добре. Оризът трябва да е ал денте.
4. Преди да сервираме добавяме счуканите орехи, листенца мента и нарязано на кубчета сирене.