Празнична пита
Продукти
Начин на приготвяне
- В голяма купичка начупваме кубчето мая. Добавяме захарта, топлата вода и 1-2 лъжици брашно. Оставяме да втаса, докато стигне ръба на съда.
- Пресяваме брашното и добавяме всичките продукти. Замесваме меко тесто, като го бием няколко минути в масата.
- Разделяме тестото на 4 топки, а всяка от тях разточваме в кръг. Налагаме четирите разточени кори, като между тях намазваме с масло, без да слагаме върху последната.
- Нарязваме цялата кора на 16 части и завиваме всяко от парчетата като фунийка, но с равна основа.
- Намазваме с масло тавичка с диаметър 30 см. и ги нареждаме срещуположно. Оставаме да втаса, докато не достигне ръба на тавата. Намазваме с жълтък, разбит с олио и поръсваме със сусам. Печем на 180 градуса, около 30-40 минути.
Супа от спанак
Обелваме и нарязваме на ситно лука. Измиваме спанака и го почистваме от твърдите дръжки. Слагаме буль...
Салата с леща
Слагаме да се задушат в две лъжици олио младите морковчета, нарязани на кубчета, зеления лук и стъбло...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook