Пиле с ориз
Продукти
- черен пипер на вкус
- 1 връзка магданоз
- сол на вкус
- 1 морков
- 1 домат
- 3 чушки
- 1 ч.ч. ориз
- 2 глави лук
- 1 кг пиле
100 г съдържат:
- 250 калории
- 11 г мазнини
- 15 г протеини
- 10 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Нарязваме пилешкото месо на порции и го слагаме в тенджера с посолена вода да се свари.
- В голям съд, в сгорещена мазнина запържваме лука.
- Добавяме ориза и пържим до кристално.
- Добавяме чушките и моркова.
- Пържим до леко златисто и подправяме на вкус със сол и черен пипер.
- Заливаме с около 3 ч.ч. гореща вода и прехвърляме в тава или друг огнеупорен съд, в който предварително сме подредили порциите месо.
- Поръсваме с магданоз и слагаме в сгорещена фурна на 200 градуса.
- Малко преди края, добавяме домата нарязан на ситно.
- Готвим ястието до абсорбиране на течността.
- Изваждаме от фурната и захлупваме с по-голяма тава или капак и оставяме така около 25 минути.
- Сервираме ястието топло поръсено със свеж магданоз.
Съвет:
По желание, за да е по-ароматно, може да поръсим пилето и с малко пресен джоджен.
Френска селска торта
В тенджерка смесваме яйцата, меда, захарта и маслото. Слагаме сместа на водна баня, и при постоянно б...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook